Rabu, 18 Julai 2012

Show/Disable Super Hidden Folder & Files

Dekat opis aku nie ada sejenis virus yang menyusahkan kerja² staff.. cucuk jer pendrive.. semua folder jadi shortcut.. kadang² semua file lesap. Jangan cuak bro.. file² dalm folder tue ada tak ilang pun cuma virus tue set attribute kepada "super hidden"

Apa beza hidden dengan super hidden?? bezanya cuma kalo hidden tue boleh la korang unhide dari folder option.. kalo super hidden tue korang tak boleh ler nk click camtue jer.. hehehe!! nie tips untuk yang ada masalah macam kami kat sini.. untuk pendrive yg tetiba jadi kosong tuh..


Mula² korang copy kat bawah nie:

@echo off
echo Show Hidden Folder
pause
attrib -s -h /s /d


1.) copy.. paste dalam notepad.. start copy dari @echo sampi ke /d sahaja.
2.) save as "all file".. cth: show.bat
3.) copy kedalam pendrive..
4.) klik.. and press Enter
5.) delete shortcut & recycle folder

ps: Setiap kali nak cucuk pendrive tue lain kali pastikan scan dulu virus.. tue la gunanya antivirus yang updated..

PS: Tinggalkan pesanan anda dibawah jika ada sebarang pertanyaan samada menggunakan Facebook ataupun blogger comment box. Terima kasih kerana sudi meluangkan masa anda membaca post saya.

3 ulasan:

  1. betul tu.motto yang terbaik.updated.

    BalasPadam
  2. Harap² takde yang amik kesempatan buat duit plak dengan tips kali nie..

    BalasPadam